IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Lujza L. Hej

(Louise L. Hay) je bila jedna od najpoznatijih lajf kouča i autor najprodavanijih knjiga o samopomoći. Pomogla je milionima ljudu širom sveta da otkriju i implementiraju sopstveni kreativni potencijal u lični rast i samoisceljenje. Svako, ko je imao priliku da je upozna, bilo lično ili kroz njene reči, osećao je njenu strast da služi drugima.

Sajtovi: www.LouiseHay.com® ili www.HealYourLife.com®

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Bob Gof

Kao student proveo je šesnaest dana na Tihom okeanu sa petoricom drugara i sandukom konzervirane hrane. Kao otac poveo je svoju decu na svetsku turneju da jedu sladoled sa šefovima država. Sklopio je prijateljstva u Ugandi i toliko su ga zavoleli da je postao konzul Ugande. Tri godine je proganjao svoju suprugu dok nije pristala da izađe sa njim na sastanak. Njegove ocene nisu bile dovoljno dobre da bi upisao pravni fakultet pa je sedeo na klupi ispred kancelarije dekana sedam dana dok mu na kraju nisu dozvolili da se upiše.

 

 

 

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

MELODI BITI

(Melody Beattie) je rođena u Sent Polu, u Minesoti, 1948. godine. Njen otac je napustio njihov dom kada je ona bila bebica, i odgajila ju je majka. „Moja majka je bila klasičan kozavisnik,“ priseća se Melodi. Tokom više od dvadeset godina njena karijera pisca proizvela je petnaest objavljenih knjiga na dvadeset jezika i stotine novinskih i nedeljnih članaka. Bila je čest gost u brojnim televizijskim emisijama, uključujući i Opra šou. Ona i njene knjige i dalje se redovno prikazuju u nacionalnim publikacijama uključujući Tajms, Pipl, i druge velike časopise širom sveta.

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

KLARA BENSEN

(Clara Bensen) je pisac. Živi u Ostinu, u Teksasu. Priča o njenom putovanju bez prtljaga je počela na veb stranici Salon.com kao članak pod naslovom “The Craziest OKCupid Date Ever,” i tada je privukla međunarodnu pažnju. Bez prtljaga je njena prva knjiga.

Posetite je na stranici clarabensen.com ili na twitter@clarabensen.

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Dr Katrin Šubert

(Katrin Schubert, MD) je celu svoju karijeru posvetila pomaganju ljudima da izleče svoje telo, um, i duh, prirodnom medicinom. Pošto je diplomirala i odbranila doktorsku disertaciju o ljudskoj genetici na Univerzitetu u Hamburgu, i nakon međunarodnih kurseva koje je pohađala u Engleskoj, Češkoj, Indiji, Kini, Kanadi i Sjedinjenim Državama, otvorila je kliniku za holističko zdravlje u Kingstonu i Gananokvu, Ontario, Kanada. Katrin je završila i studije prirodnih nauka na Kraljičinom univerzitetu u Kingstonu. Kontakt sa Katrin možete ostvariti preko vebsajta: www.drkatrin.com

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Majkl A. Singer

(Michael A. Singer) je magistrirao ekonomiju na Univerzitetu u Floridi 1971. godine. Tokom svog doktorskog rada, doživeo je duboko unutrašnje buđenje, i otišao u osamu kako bi se posvetio jogi i meditaciji. Godine 1975. osnovao je Hram univerzuma, centar za jogu i meditaciju, sada već s dugom tradicijom u kome ljudi, bilo koje religije ili uverenja, mogu da se ujedine i dožive unutrašnji mir. Tokom godina, autor je dao značajan doprinos u oblasti biznisa, umetnosti, obrazovanja, zdravstva, i zaštite životne sredine. Prethodno je objavio dve knjige o integraciji istočne i zapadne filozofije: Potraga za istinom i Tri eseja o univerzalnom zakonu: Karma, Volja i Ljubav. Za više informacija posetite sajt www.untetheredsoul.com

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Brene Braun

(Brené Brown, PhD, LMSW) je istraživač, pisac i profesor. Član je istraživačkog ogranka Univeziteta u Hjustonu, gde je provela poslednjih deset godina istražujući koncept koji je nazvala Življenje punim srcem, postavljajući pitanja: Kako da se uključimo u svoje živote sa mesta autentičnosti i dostojnosti? Kako da kultivišemo hrabrost, saosećajnost i povezanost koji su nam potrebni da bismo prihvatili sopstvene nesavršenosti i da bismo priznali da smo dovoljno dobri – da smo dostojni ljubavi, pripadanja i radosti?

Brene je, takođe, autor Njujork Tajms bestselera br. 1 VELIKA HRABROSTKako hrabrost da budemo ranjivi transformiše način na koji živimo, volimo, roditeljujemo i predvodimo.

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Nik Ortner

(Nick Ortner) je tvorac i izvršni producent dokumentarnog filma koji je postao hit, Tapkanje kao rešenje. Takođe je producirao svetski poznati online događaj Svetski Samit Tapkanja, kojem je prisustvovalo preko 500.000 ljudi. Ortner je dinamičan govornik koji uživo predstavlja,sesije tapkanja širom sveta. Živi u Konektikatu.
Pratite Nika na Twitter @nortner i vidite ga na www.facebook.com/tappingsolution

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Lisa Rankin

(Lissa Rankin, M.D.) je lekar, instruktor za vizionare i iscelitelje, autor, govornik, umetnica, blogerka i osnivač onlajn zdravstvene i velnes zajednice OwningPing.com i Lissarankin.com. Lisa je posvećena pomoganju ljudima da se iscele, povežu i napreduju ne samo u svojim telima, već i u srcima i dušama. Ona je takođe strasno posvećena davanju podrške drugim vizionarima, isceliteljima i instruktorima koji dele njenu želju da pomogne drugima da postanu zdravi u svim aspektima svoga života. Kada ne putuje svetom prenoseći svoju poruku, Lisa voli da slika u svom enkaustičnom studiju, skija na jezeru Taho, vežba jogu, ples i pešači u blizini okeana i među sekvojama Marin okruga u Kaliforniji, gde živi sa mužem Metom, ćerkom Sijenom i svojim psom Bezoarom.
Možete je pratiti na Twitter @lissarankin ili na Facebook.com/LissaRankin

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Dajana Kuper

(Diana Cooper) je visoko poštovani pisac metafizičke literature, terapeut, medijska ličnost i isceliteljka. Ona održava popularne seminare u Engleskoj i drugim zemljama. Autor je više značajnih knjiga. Pomogla je hiljadama ljudi u svetu.

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Suzan Džefers

Ph.D., nazvana „Kraljicom samopomoći” od strane Timesa u Velikoj Britaniji, smatra se jednom od najboljih autora samopomoći u svetu. Njene knjige su objavljene u više od stotinu zemalja i prevedene na više od trideset šest jezika. Knjigom Osetite strah . . . i suočite se sa njim lansirala je svoju karijeru kao autora bestselera. Pored toga što je autor bestselera, ona je bila i ugledni govornik, rukovodilac radionica, i medijska ličnost. Živla je sa svojim suprugom u Los Anđelesu, Kalifornija.

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Barbara de Anđelis

Ph.D. (Barbara De Angelis Ph.D.) je jedna od vodećih stručnjaka za odnose među ljudima. Autor je više knjiga od kojih je svaka bestseler. Poznata kao stručnjak za lični razvoj, Barbara predaje i govori širom sveta na konferencijama, seminarima i simpozijumima.

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Dr Endru Vejl

(Andrew Weil, M.D.) danas je jedan od najpopularnijih doktora na planeti. Diplomirao je na Harvard Medical School, a potom završio lekarsku praksu u Mt. Zion bolnici u San Francisku. Radio je godinu dana na National Institute of Mental Health, nakon čega je napisao svoju prvu knjigu. Autor je nekoliko svedskih bestselera po pitanju zdravlja. Dr Vejl je idejni tvorac i director PIM-a (Program in Integrative Medicine) na Univerzitetu u Tusonu (Arizona).

IZDAVAČKA KUĆA VERBA

Dr Brus H. Lipton

(Bruce H. Lipton, Ph.D.) je međunarodno priznat autoritet u povezivanju nauke i duhovnosti. Bio je gostujući govornik u stotinama radio i TV emisijama, kao i glavni izlagač na nacionalnim konferencijama.

Dr Lipton je započeo svoju naučnu karijeru kao ćelijski biolog. Njegovo istraživanje na Medicinskom fakultetu Univerziteta Stenford, između 1987 i 1992. godine, otkrilo je da okruženje, delujući kroz membranu, kontroliše ponašanje i fiziologiju ćelije, aktivirajući ili ne aktivirajući gene. Njegova otkrića, koja su bila u suprotnosti sa ustanovljenim naučnim pogledima da život kontrolišu geni, najavila su jednu od danas najvažnijih oblasti proučavanja, nauku o epigenetici.